KONEČNĚ ČESKÉ HRANOLKY!

KONEČNĚ
ČESKÉ
HRANOLKY!

Příprava

cca 100 min.

Náročnost

lehká

Ingredience

  • Brambory odrůdy Agria
  • Olej
  • Sůl

Postup

Doporučená příprava:

  • Omyté brambory krájíme pomocí speciálního kráječe na hranolky a vkládáme je do studené vody.
  • Hranolky promícháme a přeložíme do studené vody. Necháme máčet cca 60 minut.
  • Hranolky vyjmeme z vody a přeložíme do hrnce se studenou vodou ochucenou solí, cukrem a octem.
  • Přivedeme pod bod varu (cca 90 °C) a táhneme, dokud hranolky nelze ohnout.
  • Hranolky vyjmeme na čisté plátno, osušíme a následně vychladíme v šokovém zchlazovači.
  • Hranolky předsmažíme v nahřáté fritéze na 145 °C cca 4,5 minuty. Okapané opět zchlazujeme nebo zamrazujeme.
  • Hranolky dosmažíme při teplotě 180–190 °C.

Podporují nás